Převážně nevážně vážně o zážitcích speciálně pedagogických i jiných

Carbonariánství - převratný stravovací směr

25. 9. 2016 20:39
Rubrika: Nezařazené

K napsání následujících řádků mě motivovala nápis na krabičce aktivního uhlí:

Neslouží jako náhrada vyvážené a pestré stravy!!!!!

Dost zvláštní, uvážíme - li proč živočisné uhlí obvykle konzumujeme:)

A tak tu sedím a přemýšlím, jak by asi vypadal život člověka, který by se rozhodl vystavět svůj jídelníček zcela, nebo převážně na aktivním uhlí a co by ho k tomu asi tak mohlo motivovat. A myslím, že se mi (zcela nechtěně) podařilo vymyslet nový, naprosto revoluční stravovací směr - tak zvané carbonariánství (z latinského carbo - uhlí)

Kdo je karbonarián?

Striktní karbonariáni konzumují konzumují výhradně aktvitivní uhlí (nesprávně lidově nazývaného živočisné uhlí, jaký je v tom rozdíl si povíme níže) a to k snídani, k obědu i k večeři i ke všem případným svačinám mezi tím. Méně striktní příznivci tohoto směru si rovněž dávají aktivní uhlí ke všem chodům, ovšem občas přikusují i něco k tomu.

Není strava založená pouze na uhlí monotóní a nudná?

Nemusí být. Uhlí lze konzumovat  na mnoho různých způsobů a někteří carbonariáni jsou při vymášelní nových pokrmů velmi kretaviní a vynalézaví (viz.odstavec proč se stát karbonariánem) Pro příklad: dáte li si 1 tabletku mezi dvě jiné tabletky, můžete mít báječný uhelný sendvič. Nebo je může skládat na seba a před konzumací si z nich postavit věž. Uhlí se dá konzumovat též drcené, případně rozdrcené a rozmíchané ve vodě pít jako nápoj. Konečně na trhu je mnoho různých uhlených přípravků, takže, když je budete střídat, můžete vyzkoušet tabletky  různých tvarů a velikostí. Odvážní a vynalézaví jedinci se mohou pokusit si z uhlí třeba něco upéct, uvařit z něj omáčku a podobně.

A konečně nejzásadnější otázka: Proč se stát Karbonariánem?

Carbonariáství je komplexní životní styl a stravovací směr, jeho vyznavači ho obvykle volí z těchot důvodů:

Šetrnost ke zvířatům. Na rozdíl od dříve používaného živočišného uhlí vyráběného z kostí zvířat je aktivní živočišné uhlí výhradně rostliného původu.

Prakticky neomezená trvanlivost

Uhlí se nekazí, narozdíl od konvenčních potravin. Vůbec tedy nevadí, když si ho nakoupíte do zásoby, třeba i na mnoho let a konzumujete ho postupně. Navíc se můžete zbavit lednice a ušetříte tak elektrickou energii

Životní jednoduchost

Díky karbonariánství můžete z hlavy vytěsnit myšlenky, co budete vařit a soustředit se na důležitejší věci. Pomůže vám oprostit se od všudypřítomných myšlenek na jídlo. Když navíc nebudete trávit větší část dne u plotny, případně úklidem kuchyně, či nákupem potravin, budete mít více času na své děti, či partnera.

Carbonariánství podporuje kreativitu

Jak již bylo zmíněno výše, aby se karbonariání u jídla nenudili, vymýšlejí nejrůznější způsoby jak aktivní uhlí konzumovat. Sestavují z něj například různé obrazce, či stavby. To má velmi pozitivní vliv na fuknci jejich mozku a tím i na jejich celkové fungování.

Carbonariánství = očištění

Aktivní uhlí jak známo čistí organismus tím, že na sebe navazuje škodlivé ládky a jedy v těle. Chcete - li očistit svůj zanesený organismus od škodlivi moderního světa, karbonariánství je pro vás tím pravým stravováním. Navíc, budete -li  konzumovat pouze uhlí, máte jistotu, že nekonzumujete azobarviva a podobné látky.

Pokud se už takto stravujete, nebo znáte někoho, kdo se takto stravoval už před uveřejněním článku, dejte mi prosím vědět, ať se tu nechlubím cizím peřím. Jako karbonariánství se ovšem neuznává krátkodobá a ryze účelová konzumace při střevních potížích.

 

 

 

 

 

Zobrazeno 1046×

Komentáře

Žuch

Pamatuji si, že jako dítě jsem tabletky živočišného uhlí používal jako puky v stolním hokeji, když se ztratil ten puk z umělé hmoty.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková