Převážně nevážně vážně o zážitcích speciálně pedagogických i jiných

O smutném krmiči slonů

Byl jeden člověk který se chtěl stát krmičem slonů. Jednak proto, že měl rád slony a byl přesvědčený, že krmit je je užitečná a naplňující práce. A taky proto, že už nechtěl viset na krku svým, ne příliš bohatým rodičům.

Ten člověk dozajista nebyl nejlepším krmičem slonů, jaký se kdy narodil. Dobře věděl, že je na světě mnoho lepších krmičů, s větším talentem a schopnostmi. Ale taky nebyl nejhorší krmič. A hlavně moc toužil krmit slony, byl pilný a chtěl se to dobře naučit. A sloni (pokud s nimi měl co do činění), ho měli celkem rádi.

Mělo to však jeden háček. Ten člověk byl velmi mladý a neměl v krmení slonů skoro žádnou praxi. Ale přesto pilně odpovídal na inzeráty hledající krmiče slonů.  Obepisoval malé cirkusy i velké cirkusy, dobré zoologické zahrady i velmi pochybné zahrady. Neměl velké požadavky. Chtěl jen krmit slony a vydělat si alespoň na skromné živobytí.

Dobrý den!

Moc rád bych kmil slony ve vašem cirkuse. Mám 3 měsíce praxe v krmení slonů a taky nějaké zkušenosti s krmením velbloudů. Mám maturitu a kurz krmení slonů akreditovaný ministerstvem školství. Svůj životopis přikládám.

                                                                                             Váš XY

Nakonec takto obeslal celkem 564 cirkusů a zoologických zahrad, z nichž dostal celkem 26 pozvání na pohovor.  Ale o místa krmičů slonů byl velký zájem a  krmiče s malou praxí nikdo nechtěl. Nakonc slevil ze svých požadavků a stačilo by mu i místo asistenta krmiče . Ale tam mu zase namítali, že je příliš vzdělaný, že přece nebude dělat asistenta, když je krmič.

A ten člověk byl pořád smutnější, ikdyž ho jeho kamarádi utěšovali, že tak nadějného krmiče přece musí někde chtít. Ale nechtěli. Jiní říkali:  Nebo,věci se dějí, tak jak se mají dít. Nebo (pokud byli věřící): Bůh má pro tebe uričtě něco připraveno. Jenže to tomu milému krmič moc nepomáhalo, spíš mu bylo ještě víc smutno.

A tak ten nešťastný krmič slonů obepisuje cirkusi a zoologické zahrady dodnes a doufá, že ho někde konečně přijmou, i když není nejplepší krmič, co se kdy na světě narodil.

 

Zobrazeno 834×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková